aquanatal

  fr | NL | EN | PO
introbevallingprenataalwatergewenningstagesDVDcontact
 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

DE BEVALLING

De 28 jaren ervaring in de Oostendse materniteit, met meer dan 7500 onderwaterbevallingen, hebben de veiligheid van deze methode bewezen. Dit werd eveneens bevestigt door een engels wetenschappelijk rapport, gepubliceerd door het Department of Epidemologyand Public Health (r.gilbert@ich.ucl.ac.uk ) en een ander verslag van de Katholieke universiteit Leuven.
De vrouwen kiezen voor een “instinctieve”, natuurlijke bevalling. Doordat de partner mee het bevallingsbad in kan, voelen de vrouwen zich fysisch en psychisch meer ondersteunt.
De bevallingsruimte is harmonieus en aangenaam. De ontspannen sfeer die er heerst, biedt de ouders de kans om volop te genieten van deze magische ervaring, deze “positieve” explosie.

De onderwaterbevallingsmethode heeft zeer duidelijk haar vele voordelen aangetoond, evenwel voor de moeder als voor het kind.
Het warme water vermindert de pijn en verkort de arbeidstijd. Het weefsel wordt door het warme water elastischer wat de risico’s op scheuringen en episiotimie sterk vermindert.
De vrouw, bijgestaan door haar partner, is vrij in haar bewegingen en zet zich zo actief in voor de bevalling. Vele vrouwen bevallen zonder hulp onder het wakend oog van de medische ploeg.
Onze laatste DVD, rijkelijk geillustreerd met prachtige beelden, tonen U de hierboven vermelde feiten.
Het warme water van 37°C zal de pasgeborene verwelkomen in hetzelfde millieu als waarin hij zijn eerste 9 maanden doorbracht. Op die manier minimaliseert men de transitie-choc.
Het onmiddelijke contact, huid tegen huid, tussen moeder en kind en het warme water, verzekert het gevoel van veiligheid en herleid stresserende toestanden. De medische tussenkomsten zijn in merkbare vermidering.
De kunst bestaat erin om de natuur haar weg te laten gaan, maar desondanks attent te blijven voor een eventuele snelle en doeltreffende medische ingreep. In geen enkel geval bestaat het risico op verdrinking en ook worden er niet meer infecties opgelopen als bij een klassieke bevalling.
Voor verder wetenschappelijke en algemene informatie verwijzen wij U naar onze laatste publicatie en DVD. Op de homepage onder de rubriek video vindt U alle nodige informatie om het werk te bestellen. Stuitliggingen en tweelingen zijn geen enkel probleem om onder water te bevallen, zoals u op de DVD zult kunnen waarnemen.

 

   
© aquanatal • veurnelaan 34• 8670 koksijde • 058 513695